> Nieuws

Nieuws

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Landelijk nieuws

Studenten van zes verschillende pabo’s kunnen vanaf september 2020 kiezen voor een specialisatie voor het jonge kind vanaf de start van hun opleiding. Minister Van Engelshoven heeft hier ruimte voor gemaakt naar aanleiding van een motie van Kamerleden Heerema (VVD) en Rog (CDA). Deze motie roept op om een specifieke bevoegdheid voor het jonge of oudere kind wettelijk te regelen en per september 2020 te starten met pilots.

20-07-2020 | Lees meer
Landelijk nieuws

Erkende leerbedrijven hebben ondanks de coronacrisis 99.000 stages en leerbanen beschikbaar voor mbo-studenten en werkzoekenden. Het gaat om stages en leerbanen die direct of in het nieuwe schooljaar beschikbaar zijn. Dat blijkt uit een tussenstand van een wervingsactie door SBB.

01-07-2020 | Lees meer
Regionaal nieuws
Leerwerkloket: Leerwerkloket Groot Amsterdam

Op 2 maart 2020 is in het Taalhuis Haarlemmermeer de uitreiking geweest van het certificaat Taalaanbieder in het Taalakkoord aan Chani Currie van Aleta Languages.

Aleta Languages, gevestigd in Amsterdam, zet zich in om mensen in kleine groepen te helpen met het leren van de Nederlandse- en eventueel de Engelse taal. Daarnaast neemt zij opdrachten aan voor het vertalen van teksten en tolken tijdens gesprekken en conferenties. Aleta Languages geeft les aan mensen afkomstig van zowel binnen- als buiten de EU en vertaalt teksten vanuit het Engels, Nederlands, Roemeens en Moldavisch.

23-06-2020 | Lees meer
video thumbnail
Landelijk nieuws

Vanaf 1 juni zijn de coronaregels voor heel Nederland versoepeld. Sommige Leerwerkloketten zullen daarom weer sporadisch op locatie gaan werken, maar tot 1 september werken onze adviseurs van de Leerwerkloketten grotendeels vanuit huis.

18-06-2020 | Lees meer
logo doorzaam
Landelijk nieuws

Werkte jij als uitzendkracht en ben je door de coronamaatregelen je baan verloren? Heb je nu een uitkering van UWV en wil je weer aan het werk? Is er in jouw vakgebied ineens weinig werk en wil je door het volgen van een training of cursus een ander vak leren? Als je in aanmerking komt voor de VAN WERK NAAR WERK voucher van DOORZAAM ben je verzekerd van een baan.

11-06-2020 | Lees meer

Pagina's